Kompozer- chyba

Diskuse věnovaná testování a lokalizaci aplikací Mozilla a rozšíření do češtiny.
luka7
Příspěvky: 170
Registrován: 22.02.2010 20:52

Kompozer- chyba

Příspěvekod luka7 » 30.03.2012 09:55

Dobrý den,
po instalaci CZ lokalizace mi funguje klávesová zkratka CTRL+V jako CTRL+H- objeví se dialogové okno najít a nahradit. V menu editovat se CTRL+H změnilo na nějaká CTRL+VK+SHIFT... Po odinstalování lokalizace je vše jak má být.
WIN7 profi, Kompozer 0.7.10 (20070831).

Uživatelský avatar
Mikk
Příspěvky: 6908
Registrován: 09.09.2010 16:24
Kontaktovat uživatele:

Re: Kompozer- chyba

Příspěvekod Mikk » 30.03.2012 16:25

Chyba je asi v KompoZeru, respektive jeho lokalizaci. Nicméně už není vyvíjen. Stáhni si Nvu (kde je snad vše v pořádku) nebo novější BlueGriffon.
Libí se Vám má odpověď? Sledujte nás a aplikace Mozilla na webu Mozilla.cz, Twitteru nebo Facebooku.

luka7
Příspěvky: 170
Registrován: 22.02.2010 20:52

Re: Kompozer- chyba

Příspěvekod luka7 » 07.05.2012 11:05

Já myslel, že Kompozer je nástupce NVU...

Uživatelský avatar
Mikk
Příspěvky: 6908
Registrován: 09.09.2010 16:24
Kontaktovat uživatele:

Re: Kompozer- chyba

Příspěvekod Mikk » 07.05.2012 12:04

KompoZer byl vyvíjen komunitou jako pokračování Nvu, nicméně nějaké chyby opravil a jiné zase přibyly. Už hodnou dobu vypadá jako mrtvý.

Živý je BlueGriffon. Vyvíjí ho D.Glazman, který stojí za původním Nvu. Bohužel je to částečně komerční projekt - program je zdarma, ale některé funkce se musí přidávat doplňkem a ty se platí.
Libí se Vám má odpověď? Sledujte nás a aplikace Mozilla na webu Mozilla.cz, Twitteru nebo Facebooku.

bluk

Re: Kompozer- chyba

Příspěvekod bluk » 23.05.2013 05:22

Zdravim. Po instalaci Blue Griffon, mi nenabehne program, ale jen hlaska typu:
XML Parsing Error: undefined entity Location: chrome://bluegriffon/content/xul/bluegriffon.xul Line Number 63, Column 1:<window ^
Mám dojem, ze mi to delalo uz kdysi, kdyz jsem chtel instalovat nejakou novou verzi.
Asi to hosam nema jeste v celku dost vychytany.
Neni nekdo prosim, co s tim mam delat? Krom toho ze budu badat 2 dny u bedny, nez prijdu ze se nepocita opet s nejakym nastavenim prohlizece ci jineho prvku v nem ala napr. Tiddly wiky? Dekuju moc.

Uživatelský avatar
Mikk
Příspěvky: 6908
Registrován: 09.09.2010 16:24
Kontaktovat uživatele:

Re: Kompozer- chyba

Příspěvekod Mikk » 23.05.2013 09:45

Viz http://groups.google.com/group/bluegrif ... 13da93574a - vytvořit nový profil, zřejmě je poškozený.
Libí se Vám má odpověď? Sledujte nás a aplikace Mozilla na webu Mozilla.cz, Twitteru nebo Facebooku.

bluk

Re: Kompozer- chyba

Příspěvekod bluk » 23.05.2013 21:17

Zdravím. Díky za snahu, ale samozřejmě to nepomohlo. dokonce jsem odinstaloval firefox, dal jsemzabezpečení v počítači celé dolů povypínal firewal a antivir, a dalších pár věcí. Smazal po Griffonu kde co. a vysledek nula. No, vzpoměl jsem s, že ten bug mi to hlásilo i v nějaké přestaré verzi cca před 2 ma lety nebo loni? nevím. Zjevně se aplikace pokouší napárat do systému nějaké využívání něčeho, co mám buď zakázané, nebo je špatně odkázané v registru. NVU a KOMPOZER, nedou zcela normálně. Čili předpokládám, že soudruzi z NDR, někde udělali chybu, a počítaji s nějakým průměrem. Sranda mě stála 2,5 hodiny času. S jinými programy, které se nenapojují na systém, ale jsou samostatné, což by tak snad už proboha mohlo být, problémy nemám. Zlobí mě akorát Adobe reader a flash player, které se také serrou tam kam nemají. Tzn všude. Čili přeji vývojáři hodně stěstí, ale griffon prostě není pro mě, dokud nebude umět instalační proces a funkce tak jak má. The end :-) PS: na slunečnici se nechal slyšet jeden nedávno, že avast mu instalaci blokuje s tím že je to spyware. To vypovídá zhruba to stejné o tom, že griffon používá místní věci pravděpodobně na PC více nežli je zdrávo. Mějte se pěkně a ještě jednou děkuju.

Uživatelský avatar
Mikk
Příspěvky: 6908
Registrován: 09.09.2010 16:24
Kontaktovat uživatele:

Re: Kompozer- chyba

Příspěvekod Mikk » 24.05.2013 00:02

Ten poslední příspěvek je malinko překombinovaný. Nevím, co děláš s Firefoxem, s BlueGriffonem nijak nesouvisí. Smazat profil je potřeba u BG, případně provést opětovnou instalaci aktuální verze, pokud je poškozená.

BG se nikam do systému "nenapojuje". Je to běžný program, nic "nízkoúrovňového". Avast mívá plané poplachy, nicméně na instalačce BG se mu nelíbí reklamní lišta do prohlížečů, kterou nabízí. Za to, že je v ní obsažena, má vývojář část prostředků na udržování projektu (osobně se mi to taky nelíbí).
Libí se Vám má odpověď? Sledujte nás a aplikace Mozilla na webu Mozilla.cz, Twitteru nebo Facebooku.

bluk

Re: Kompozer- chyba

Příspěvekod bluk » 24.05.2013 12:46

Je mi jasné, že je težké v této době už cokoliv dělat zadarmo. Je to tak nastavené od shora. Za chvili už budeme pracovat i v noci a stejně budeme mit malo na daně. Firefox jsem oddělal proto, abych dostal z disku všecko od mozilly pryč, bych měl jistotu, že něco nekoliduje. To je vše. Pak jsem opět zkoušel instal griffonu a to verzí 1.6 a 1.7. ani jedna nechodila. Vždy jsem po sobě po odinstalaci griffonu zametl tak, jak nikdo .-) včetně registrů. Všecko marné. To nevadí no, já se bez něj obejdu. Nastavení počítače mam jinak celkem ostré. Hlavně proti nekalým pohybům uvnitř. Kde jsem byl a co jsem dělal a kde, ať si klidně z venku čte kdo chce, ale uvnitř nemam nikoho rád. Časem to vidém bohužel tak, že většina free projektů zanikne, aby mohla být za hubičku vykoupena korporátními molochy. Ať žije centralizace a soudruh Lenin. Měj se pěkně :-)

Uživatelský avatar
poljos
Příspěvky: 11329
Registrován: 13.11.2009 11:04
Bydliště: Severní Morava
Kontaktovat uživatele:

Re: Kompozer- chyba

Příspěvekod poljos » 24.05.2013 15:05

Zadarmo ti zjistím diagnózu, pak se s tím přihlaš k doktorovi. :-)
Když mi něco nejde a ostatním ano - je chyba určitě u nich! Servisman od Firefoxů je mimo provoz, musíš to opravit sám!
JAK SI TO OPRAVÍŠ SÁM? - nakoukni, než začneš nadávat na Firefox! V nabídce Nápověda je opravdu Nápověda!


Zpět na “Lokalizace a testování aplikací Mozilla / rozšíření”