Co se vám líbí/nelíbí na betaverzích Firefoxu 4.0

Podpora a diskuse věnovaná webovému prohlížeči Mozilla Firefox.

Co se vám líbí/nelíbí na betaverzích Firefoxu 4.0

Příspěvekod JasnaPaka » 23.07.2010 22:20

Jak jste si možná přečetli v novinkách, odstartoval v souvislosti s připravovaným Firefoxem 4.0 beta program, v rámci něhož se můžete vyjádřit, co se vám na betaverzích Firefoxu 4.0 líbí či co byste rádi viděli jinak. Pokud tedy používáte betaverzi Firefoxu 4.0, pište sem své postřehy. Vaše komentáře budou postupně zpracovávány a posílány Mozille jako zpětná vazba.
JasnaPaka

Re: Co se vám líbí/nelíbí na betaverzích Firefoxu 4.0

Příspěvekod panther » 28.07.2010 08:52

Uvítal bych skrývající se stavový řádek ve stylu Chrome a více voleb pod tlačítkem firefoxu (třeba nové okno v private režimu)
panther

Příspěvekod Stepan_Pernicky » 28.07.2010 09:38

Souhlasím. Stavový řádek mě přijde zbytečný, aby se zobrazoval stále. Buď bych byl pro jeho skrytí při nečinosti, nebo aby se zobrazovala jen kousek části na levé straně a kousek na pravé, kde budou třeba ikonky dopňku (twitterfox, forecast weater aj.) Jinak jsem tajně doufal, že v beta2 už bude nový Správce stahování a Správce záložek a nová nabídka Možnosti aby se vše otevíraly v panelu. Jinak mě v nabídce Firefox button chybí položka, kde bych mohl zkontrolovat verzi Firefoxu a případně aktualizovat. Jak vidím, tak Firefox button bude jen obsahovat nejpouživanější funkce a pro více voleb bude nutné zmáčknout "Alt" ? Nevím jestli je to úplně ideální řešení spousta uživatelů o možnosti vyvolání širší nabídky Altem nebude vědět a budou hledat funkce, které Firefox obsahuje. Mimochodem kolik je naplánováno vydání beta verzí?
Stepan_Pernicky

Příspěvekod panther » 28.07.2010 09:45

Otevírání nových oken do panelů je více než dobrá volba, protože teď člověk ani nepozná, jestli je otevřené nové okno nebo záložke (v náhledech win7)
panther

Příspěvekod Stepan_Pernicky » 28.07.2010 10:40

Zpětná vazba v češtině je pěkná věc, ale k čemu, když jsou dotazníčky stejnak v angličtině? To samé studie, které jsou zpracované jsou jen v anglickém jazyce :-( Jinak se mě líbí App Tabs - ideální na Twitter, Facebook, mail a podobné stránky, které jsou otevřené celou dobu. Aspoň teď nezabírají místo :-) Jinak celkem zvláštní mě přijde vyřešení tlačítka Tisk a jeho rozdělení na dvě části. Snad si zvyknu.
Stepan_Pernicky

Příspěvekod Eddward » 28.07.2010 11:17

panther píše:Uvítal bych skrývající se stavový řádek ve stylu Chrome a více voleb pod tlačítkem firefoxu (třeba nové okno v private režimu)

Na styl Chrome je dostupny jeden userstyle - konretne http://userstyles.org/styles/31527 (treba mat addon Stylish)
alebo ja pouzivam autoHideStatusbar - https://addons.mozilla.org/sk/firefox/addon/1530/ - da sa velmi pekne nastavit :)
Ale inak myslim ze sa ma nieco zo statusbarom robit, no uvidime :)
Naposledy upravil Eddward dne 28.07.2010 11:21, celkově upraveno 1
Mozilla Nightly 7 || Mozilla Thunderbird 5
Eddward

Příspěvekod Eddward » 28.07.2010 11:19

Stepan_Pernicky píše:.... Mimochodem kolik je naplánováno vydání beta verzí?

Pravdepodobne ich bude 7 vid - https://wiki.mozilla.org/Firefox/4/Beta
Mozilla Nightly 7 || Mozilla Thunderbird 5
Eddward

Příspěvekod JasnaPaka » 28.07.2010 14:20

Stepan_Pernicky: Jednotná nabídka Firefoxu prozatím nemá finální podobu. Co se týče hlavní nabídky, tak většina položek v ní umístěných je zbytečných, protože jsou dostupné jinde v programu. Tlačítko Zpětná vazba slouží primárně pro posílání reakcí, což je funkce, která je plně v češtině.
JasnaPaka

Příspěvekod poljos » 28.07.2010 14:49

Pokud to budou pouze problémy typu: lišta nahoře (ano/ne), status bar (nahoře/dole/nikde), tlačítko (vlevo/vpravo), zelený/červený, tak to na tom bude Firefox moc dobře. Jsem rád, že konečně vyjde Firefox, který nebude padat, půjdou v něm přehrávat videa, nebudou problémy při přihlašování na stránkách kvůli cookies a ucpané vyrovnávací paměti Firefoxu, nepožere sám skoro celou RAM, uživatelé nebudou muset shánět a studovat manuály nebo různá fóra, aby si změnili prkotiny v nastavení (viz momentálně "neviditelné" funkce nastavení přes about:config - běžný uživatel, který si nainstaluje Firefox nemá šanci na to narazit).

Asi jsem moc velký optimista, když chci webový prohlížeč plně funkční a snadno konfigurovatelný... nejlépe ihned po instalaci. Návrh na inovaci: v nabídce Start - Programy - Mozilla Firefox - přidat k Nouzovému režimu ještě nabídku Pokud vám nejede Firefox, připojte se Internet Explorerem na stránky podpory Firefoxu a zjistěte, kde je zakopaný lišák! :)
poljos

DOTAZ

Příspěvekod Jirka007 » 02.08.2010 05:42

Dobry den.PROSIM proc mi na 4.0.Betaverzi 2 nefunguje Placeny prekladac Britanik?A DownloudHelper?A kdy budou?A nebo jak mam udelat aby fumgovali???Jirka.
Jirka007

Další

Zpět na Mozilla Firefox